Cały nasz asortyment produkowany jest w oparciu o tradycyjne staropolskie receptury, tylko z naturalnych polskich surowców i dodatków. W naszych wędlinach nie ma powszechnie stosowanych emulgatorów, powodujących wtłoczenie do masy mięśniowej większej ilości tłuszczu. Do ich wyrobu nie stosujemy białek sojowych, zastępujących mięso i ułatwiających wiązanie większej ilości wody w gotowym produkcie, ani karagenów, których działanie jest podobne. Nie używamy też sztucznych barwników, polifosforanów powodujących utrzymywanie różowego koloru masy mięsnej przez długi czas, ani chemicznych środków konserwujących, przedłużających trwałość produktów.

Nasze wyroby nie zawierają również glutenu, co potwierdzają badania laboratoryjne. Nasza firma używa do przetwórstwa mięsa świeżego, pochodzącego od polskiego rolnika, zawsze od zwierząt o kontrolowanym łańcuchu pokarmowym.

Wszystko to sprawia, że nasze wyroby są smaczne i zdrowe!