historia2Nasza firma należy do nielicznych rzeźnictw polskich z tak długą, rodzinną tradycją: aktualnie prowadzi ją ósme pokolenie rzeźników.

Oferowane przez nas wędliny produkowane są według sprawdzonych mistrzowskich receptur sprzed lat. Preferujemy wyroby tradycyjne, wytwarzane zgodnie z wieloetnią technologią. Nie stosujemy dodatków chemicznych – nieobojętnych, jak się wydaje, dla naszego zdrowia, m.in.:

  • emulgatorów, powodujących wtłoczenie do masy mięsnej większej ilości tłuszczu;
  • białek sojowych, zastępujących mięso i pozwalających na wtłoczenie do masy mięsnej wody;
  • karotenów, powodujących zwiększenie wodochłonności mięsa;
  • sztucznych barwników, powodujących utrzymanie różowego koloru masy mięsnej przez długi czas;
  • chemicznych środków konserwujących, przedłużających trwałość produktów.

W naszych wyrobach nie ma tych środków, a tradycyjne receptury gwarantują, że są smaczne i zdrowe.


Życiorys dr Hieronima Maryniaka